• ADE BBQ1408 Bezprzewodowy termometr kuchenny z zdalnym monitorem ADE

Symbol: TOW011803
187.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena przesyłki 0
Kurier (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Poczta Polska 15
Kurier 16
Poczta Polska (Pobranie) 20
Dostępność Mało
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 603838385

Zostaw telefon

Kompaktowy termometr kuchenny

Pozwoli bez problemów przygotować pyszne i aromatyczne mięso.

Długi przewód sondy (1 m) pozwala na wygodne użytkowanie termometru.

Igła pomiarowa ma aż 16 cm długości, co umożliwia uzyskanie wiarygodnej temperatury w środku pieczeni.

Kolorowy wyświetlacz LCD 80 x 53 mm jest intuicyjny i prosty w obsłudze.

Odbiornik z wyświetlaczem LCD, zaciskiem do paska i lampką LED.

Wizualny i dźwiękowy alarm temperatury na stacji bazowej i odbiorniku po osiągnięciu temperatury docelowej.

Termometr posiada ponadto funkcję timera, odmierza czas np. gotowania jajek lub pieczenia ciasta.

Zasięg transmisji do odbiornika: 60 m.

Termometr został zaprogramowany na 5 różnych stopni upieczenia mięsa (rare, medium rare, medium, medium well, well).

Rare (mocno krwisty)– czyli lekko wypieczone z każdej strony. To najbardziej krwista wersja, ciepła i surowa w środku.

Medium Rare– czyli słabo wypieczony. W tym wypadku rozpoczął się już proces ścinania białka, jednak mięso pozostaje czerwone w środku. Ma rumiane boki i jest miękki w dotyku.

Medium (średnio wysmażony) – najbardziej popularny stopień wypieczenia. Mięso nie jest krwiste, ale zachowuje soczystość. W środku mięsopowinno być brązowe.

Medium well –  czyli dobrze wypieczone. Kolor mięsa staje się bardziej brunatny. Po dotknięciu jest twardawe, ale elastyczne.

Well (dobrze wysmażony) – czyli bardzo dobrze wypieczone. Mięso ma brunatny lub szarawy kolor, a miejscami może nawet nosić ślady niewielkiego przypalenia.

Urządzenie można postawić na blacie dzięki wbudowanej nóżce  lub przyczepić do piekarnika, co umożliwia magnes zamocowany z tyłu termometru.

Ustawienia termometru zostały przystosowane do przyrządzania 7 najpopularniejszych typów mięsa: wołowiny, jagnięciny, cielęciny, wieprzowiny, kurczaka, indyka oraz mięsa mielonego.

Igła do pomiaru została wyprodukowana ze stali nierdzewnej, zaś obudowa termometru z tworzywa sztucznego ABS.

Termometr pokazuje temperaturę w stopniach Celsjusza oraz Fahrenheita.

Inne możliwości zastosowania termometru:

- termometr do grilla,

- termometr do ciepłych i zimnych napojów,

- termometr do potraw (zupy, bezy, mleko).

 

  • SKU: TOW011803
  • Marka: ADE
  • Grupa produktów: Małe AGD
  • Stawka podatku: VAT 23%
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Sklep zamknięty

INTERNETOWY SKLEP W BUDOWIE

Sklep stacjonarny funkcjonuje jak dotychczas:
pn-pt 9:00-17:00

ul. Rycerska 3, 72-010 Police